Van 23.12.17 tot 06.01.18

Kerstvakantie

Midwintertijd in het Bakkerijmuseum. 

Een kerstvakantie boordevol activiteiten in het Bakkerijmuseum met bakker Fred en het Mannetje van Peperkoek in de hoofdrol.  

Wat is er nu fijner dan tijdens deze gure wintermaanden een bezoekje te brengen aan een sfeervol museum dat geurt naar versgebakken peperkoek? Een museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan. Peperkoekmannetjes maken en dan heel goed opletten dat ze niet van de bakplaat springen en wegrennen. Mocht dat toch gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Berichten over Peperkoek vinden we al in de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg hebben we te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Uniek in het Bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste metgezellen tijdens dit vrolijke samenzijn.  

Historie, humor en heerlijkheden allemaal onder één dak! 

                                                                        

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Op tweede Kerstdag is het museum geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. 

Op zondagen, eerste Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.