Van 23.12.17 tot 06.01.18

Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum

Handwerk, humor en heerlijkheden.

De gure winterkou staat voor de deur, maar het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem omarmt u tijdens de donkerste dagen van het jaar met warmte en gezelligheid. Een kerstvakantie vol activiteiten, heerlijke geuren en lekkere smaken. Van 23 december tot en met 6 januari genieten van handwerk, humor en heerlijkheden in historisch Hattem.

Het einde van het jaar staat  garant voor sfeer en heerlijke geuren in het Nederlands Bakkerijmuseum. Traditionele lekkernijen, die juist de december maand zo speciaal maken, komen voorbij. Peperkoek speelt daarbij een hoofdrol. Met dit heerlijke gekruide deeg kunnen kinderen tijdens de kerstvakantie aan de slag. Onze bakkers vertellen ze graag het verhaal van het eigenwijze koekenmannetje en de kinderen worden uitgenodigd om zelf zo’n ondeugend kereltje te maken en te versieren. Wel is het goed opletten geblazen als de mannetjes uit de oven komen. Maar al te graag springen ze van de bakplaat en rennen de deur uit. Direct opeten is dus het allerbeste!

Bakker Fred staat bijna dagelijks in het museumtheater  met een vrolijke kerstbroodjesshow.  Hij laat zien wat er allemaal gemaakt kan worden van een simpel stukje deeg. De kerstman natuurlijk en het kerstkindje maar ook een dennenappel en de duivekater komen voorbij. Naast een deegsteker en een schaar is humor zijn belangrijkste gereedschap.

Dit alles en nog veel meer kunt u meebeleven in het Nederlands Bakkerijmuseum. Kom en er gaat een ‘bakkerij’wereld voor u open.                                                                            

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Op maandag en tweede Kerstdag is het museum geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Op zondagen, eerste Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.