Van 14.10.17 tot 28.10.17

Een lesje speculaas bakken!

Het Nederlands Bakkerijmuseum laat tijdens de herfstvakantie (van 14 t/m 28 oktober) oude bakkerijtradities herleven. Twee weken lang wordt de jeugd uitgenodigd om samen met de bakkers speculaaspoppen te maken en decoreren. Bakker Fred staat elke dag in het museumtheater met zijn vrolijke familievoorstellingen. De bakkerijen draaien op volle toeren bij de vervaardiging van producten die juist de laatste maanden van het jaar zo heerlijk maken. 

Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen, op een speelse manier, leren hoe speculaaspoppen gemaakt moeten worden met gebruik van fraaie koekplanken. Een leuke bakles gegeven door onze vakmensen die met liefde voor het ambacht laten zien hoe geurig, gekruid deeg omgetoverd kan worden tot ridders en jonkvrouwen. Niet alleen kijken en luisteren maar vooral zelf de handen uit de mouwen steken, daar draait het allemaal om in Hattem. Het maken van speculaas is een hele klus maar de voldoening zal groot zijn zodra de fraaie pop uit de vorm wordt getikt en kinderen er met amandelen en suikerwerk een persoonlijke touch aan mogen geven.    

Als de koeken in de oven staan hoeft niemand zich te vervelen want bakker Fred staat elke dag meerdere keren klaar in het sfeervolle museumtheater met een spetterende familievoorstelling. Deze keer maakt hij midwinterfiguren van brooddeeg, natuurlijk worden de kinderen daar weer volop bij betrokken. Humor en handwerk gaan hand in hand tijdens drie kwartier bakplezier.

Openingstijden herfstvakantie: 
Maandag t/m zaterdag: 09:30 tot 17:00 uur
Kinderbakactiviteit: 09:30 tot 16:00 uur

Zondag gesloten.