Ontdekkingstocht door gastvrij Hattem

Hattem - gelegen op de grens van Gelderland en Overijssel - is een kleine, compacte en lieflijke vestingstad. Met haar prachtig gerestaureerde gevels en stadsmuren ligt de voormalige Hanzestad fraai ingeklemd tussen de groene Veluwse bossen en de schitterende uiterwaarden van de IJssel.

Tegen dit aantrekkelijke decor hebben zich binnen een straal van slechts 500 meter drie landelijk geliefde en gerenommeerde musea gevestigd. U maakt kennis met deze musea en met al het moois en lekkers dat de stad verder nog te bieden heeft. U kunt heerlijk struinen door de pittoreske straatjes en in de vele winkels en boetieks.

Kort en bondig

• Arrangement: Ontdekkingstocht door gastvrij Hattem.
  • Voor wie geschikt?: volwassenen en oudere jeugd.
  • Groepsgrootte: groepsprijzen zijn geldig vanaf 20 personen. Bij kleinere groepen gelden onze individuele prijzen.
  • Duur: dagprogramma.
  • Tijdstip: het hele jaar door.
  • Reserveren?:
    Ja, bij voorkeur telefonisch en ruim van te voren.
  • Prijs: € 33,00 voor volwassenen, € 29,40 voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar.
    Personen
  • Inclusief: entree voor 3 musea, koffie met een Krakeling, lunch, banket, stadswandeling.
  • Reserveringskosten: administratie kosten € 3,50.
  • Tip: neem uw camera mee!

10.00 uur - 13.15 uur: Nederlands Bakkerijmuseum 'Het Warme Land'
U wordt ontvangen met koffie / thee en een reuze roomboter Krakeling. Ondertussen vertelt de gastvrouw u een verhaal waarin onder ander de oorsprong van beschuit met muisjes, de Abraham en andere zaken als de Dukatenkakker en het Bitterkoekje als huwelijksgebak voorkomen.
Nadat u het museum hebt bezichtigd serveert men u de smakelijke 'Warme Land-lunch'.

13.15 uur: Stadswandeling o.l.v. een gids
Start van de Hanzestadswandeling die u zal leiden door oud-Hattem. Klokgeveltjes en stille straatjes wisselen elkaar af met stevige stadsmuren, monumenten, een kruidentuin en een breed winkelassortiment.

14.30 uur: Koffie met lekkernij
Koffie/thee met lekkernij in het Nederlands Bakkerijmuseum.

15.00 uur: Voerman Museum Hattem / Anton Pieck Museum
Het Voerman Museum Hattem is in het bezit van de meest uitgebreide Voermancollectie in Nederland. Jan Voerman senior heeft vooral naam gemaakt als 'IJsselschilder': riviergezichten met daarboven de befaamde hoge luchten. Zoon Jan Voerman junior kreeg naam door zijn werk voor de bekend geworden Verkade-albums.

De collectie van het Anton Pieck Museum geeft u een verrassend veelzijdig beeld van deze internationaal bekende tekenaar / illustrator. Zijn nostalgische, romantische aquarellen geven een beeld van lang vervlogen tijden. Minder bekend, maar evenzo te genieten, is zijn grafisch werk waaronder houdsneden en etsen.

Tell-a-friend