Geregistreerd Museum

Om te voldoen aan alle eisen op het gebied van collectie-beheer, presentatie en professionele bedrijfsvoering is hard gewerkt door de conservator en een groep vrijwilligers.

Op 8 november 2000 is het Nederlands Bakkerijmuseum opgenomen in het Nederlands Museumregister en het certificaat "Geregistreerd Museum" uitgereikt. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan Nederlandse musea die aangetoond hebben op verantwoorde wijze de museale taak te vervullen.

Museumregistratie is in 1997 in Nederland geïntroduceerd door de Nederlandse Museumvereniging (NMV) en de Stichting Landelijk Contact van Museumconsulenten (LCM). Zij stelden een aantal basiseisen op, waaraan elk museum, groot of klein, kan voldoen.

Het doel hiervan: de kwaliteit van de Nederlandse musea op peil houden of verbeteren.

Meer informatie en een lijst van alle geregistreerde musea vindt u bij de Museumvereniging.

Bekijk de bezoekersvoorwaarden van het Nederlands Bakkerijmuseum.